Privatlån utan överrask­ningar

Vad skulle ditt privatlån kosta?

kr
10 000 kr
350 000 kr
Du kan inte låna mer än 350 000 kr 350000
Du kan inte låna mindre än 10 000 kr 10000
Fyll i lånebelopp i hela tusental
år
2 år
12 år
Längsta återbetalningstid är 10 år 12
Kortaste återbetalningstid är 1 år 2
Fyll i ett helt antal år
Månadskostnaden baseras på exempelräntan 6.00. Din individuella ränta sätts när vi gjort en kreditprövning.
kr/månad
Totalt kr
 • Representativt exempel

  Lånet ges ut av SEB Kort Bank AB med 5.75 % - 15.90 % rörlig årsränta. Om vi utgår från en exempelränta på 6,0 % blir den effektiva räntan 6,17 % för ett annuitetslån på 95 000 upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen), med en uppläggningsavgift på 0 kronor. Vid oförändrad ränta skulle det totala beloppet att betala bli 110 197 kronor. Det innebär en månadskostnad på 1 837 kronor. Uppdaterat maj 2023.

Ett privatlån utan överraskningar:

 • Besked direkt när du gjort din ansökan.
 • 0 kr i uppläggnings- och aviavgift.
 • Full kontroll över ditt privatlån med vår app Spendwise.

Ansök om vårt privatlån:

Fyll i din ansökan och ansök med Mobilt BankID för att ta reda på din ränta. Du får besked direkt.

Skriv under dina lånehandlingar med Mobilt BankID. Pengarna får du vanligtvis nästa arbetsdag.

Ladda ned Spendwise-appen för full kontroll över ditt lån. Extraamortera när det passar dig.

Steg 1: Fyll i din ansökan

Du kan ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Hur mycket du kan låna beror på vad du har för inkomster, skulder och kostnader.

Välj det belopp du vill låna och i vilken takt du vill betala tillbaka privatlånet. Svara sedan på några frågor om din ekonomi och ansök med Mobilt BankID. Vid en godkänd ansökan ser du direkt vilken ränta du får.

 • Varför låna pengar hos Spendwise?

  Hos oss kan du ansöka om privatlån utan säkerhet på mellan 10 000 - 350 000 kr till en fast månadskostnad och låg ränta som tål att jämföras.

  Du har alltid 30 dagar på dig att i lugn och ro fundera på vårt låneerbjudande innan du bestämmer dig. Vi anpassar oss efter dina förutsättningar för att kunna erbjuda ett privatlån som passar dig. Och som du dessutom vet att du har råd att betala tillbaka.

 • Vem kan ansöka om ett privatlån?

  Grundkraven för att ansöka om ett privatlån hos oss är att du:

  • är minst 20 år
  • tjänar mer än 270 000 kronor/år (högre inkomst kan krävas för att låna större belopp)
  • inte har några betalningsanmärkningar
  • har ett svenskt personnummer.

  Du behöver även ha ett Mobilt BankID när du ansöker om vårt privatlån.

  Utöver detta tar vi hänsyn till vad du har för inkomster, skulder och kostnader.

 • Vilken ränta kan jag få?

  Vi har en individuell räntesättning, vilket innebär att vi utgår ifrån din ekonomiska situation, lånebeloppets storlek och lånetiden, för att avgöra din ränta.

  För att kunna erbjuda ett lån som passar just dig, utgår vi alltid från dina förutsättningar. Om vi inte kan bevilja det belopp som du har ansökt om kan du bli erbjuden ett lägre belopp som du sedan kan ta ställning till.

 • Vad kostar mitt privatlån?

  Kostnaden för ditt privatlån beror på vilken ränta du får. Hos oss behöver du inte betala någon uppläggningsavgift eller aviavgift. Vid försenade betalningar kan det däremot uppstå kostnader för dig i form av påminnelseavgifter och andra avgifter i samband med inkasso. Du hittar alla våra avgifter och kostnader i prislistan.

Steg 2: Skriv under smidigt med Mobilt BankID

När du har signerat lånet betalas pengarna vanligtvis ut till dig nästa arbetsdag.

Behöver du avbryta ansökan och fortsätta senare? Logga in för att se din pågående ansökan och fortsätta där du avslutade senast.

 • Kan jag ångra lånet?

  Ja, du har 14 dagars ångerrätt. Kontakta oss om du skulle behöva ångra privatlånet.

 • När behöver jag börja återbetala lånet?

  Om lånet blev utbetalt innan den 15:e i månaden som du ansökte om privatlånet så sker den första återbetalningen den 27:e i samma månad.

  Om lånet blev utbetalt efter den 15:e i månaden som du ansökte om privatlånet så sker den första återbetalningen den 27:e i månaden efter månaden du ansökte om lånet.

Steg 3: Ladda ned Spendwise-appen

Få översikt över ditt privatlån när som helst, direkt i mobilen. I appen ser du din aktuella skuld och nästkommande betalning.

Håll koll på alla lånedokument på ett och samma ställe, exempelvis ditt skuldebrev och låneavier.

 • Kan jag betala av lånet snabbare?

  Ja, du kan betala av hela lånet när du vill, amortera extra med ett valfritt belopp när det passar dig eller höja ditt månadsbelopp för att betala av ditt lån i snabbare takt. På så sätt sänker du även din kostnad för krediten. Kontakta oss om du vill ändra återbetalningstiden, så hjälper vi dig.

 • Hur extraamorterar jag?

  I vår app Spendwise hittar du alla betalningsuppgifter som du behöver när du vill extraamortera. Genom att göra en extraamortering justeras kommande återbetalningar så att du framöver får en lägre månadskostnad.

  Ladda ner vår app:

  google-play-badge.png   app-store-badge.png

 • Var hittar jag dokumenten jag skrev på i ansökan?

  Du kan hitta och ladda ner skuldebrev, allmänna villkor och förhandsinformation (SEKKI) i appen Spendwise.

  Ladda ner vår app:

  google-play-badge.png   app-store-badge.png

 • Vad händer om jag är sen med min betalning?

  Om du råkar bli sen med en betalning så behöver du betala in din skuld så fort som möjligt. Efter att du har betalat in det försenade beloppet kommer vi att debitera en dröjsmålsränta på nästkommande avisering. Vid försenad betalning kan en påminnelseavgift komma att tas ut.
  Skulle vi trots påminnelser inte få in det försenade beloppet kan lånet till slut sägas upp. Då kan det uppstå ytterligare avgifter. Alla aktuella avgifter och räntor hittar du i vår prislista.

Du kan alltid

 • göra extra inbetalningar när du vill
 • höja månadsbeloppet för att snabbare betala av ditt lån
 • lösa in lånet i förtid utan kostnad.

Vad är ett privatlån egentligen?

Det kan hända att du behöver extra pengar till något som inte ryms inom din vanliga budget. Du kanske ska köpa en bil, renovera din bostad eller gifta dig. Oavsett vad du behöver låna till kan ett privatlån, eller blancolån som det också kallas, vara ett alternativ för dig.

Med ett privatlån menar vi ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha något som du redan äger som säkerhet för att ta ett sådant lån.

Vi tycker att du ska tänka igenom några saker innan du bestämmer dig för att låna. Som till exempel om du verkligen behöver ta ett lån. Och i så fall hur mycket du är beredd att betala för ett lån varje månad.

Om du bestämmer dig för att låna så kan det vara bra att jämföra några olika långivares räntor och villkor innan du ansöker.

Ansök om lån och få besked direkt

Lånet ges ut av SEB Kort Bank AB med 5.75 % - 15.90 % rörlig årsränta. Om vi utgår från en exempelränta på 6,0 % blir den effektiva räntan 6,17 % för ett annuitetslån på 95 000 upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen), med en uppläggningsavgift på 0 kronor. Vid oförändrad ränta skulle det totala beloppet att betala bli 110 197 kronor. Det innebär en månadskostnad på 1 837 kronor. Uppdaterat maj 2023.